29. märts 2013

Öised katkendid


Raplas Haldushoone fuajees oli etendus, kus osalesid kõikvõimalikud maakonna taidlejad. Haldushoone fuajee oli kuidagi laiem ja mingil imelikul moel kokku sulanud rahvamaja fuajee ja saaliga. Ühest pääses teise ilma õue minemata ja maanteed ületamata. Ruumides oli soe valgus, kaetud olid lauad, kust oli juba üks hoog inimesi üle käinud, kõikjale oli paigutatud pikki võimlapinke, kusagilt kostis rahvatantsumuusikat. Täpselt ma ei teadnudki, kus etendus käib, seda ei olnud otse näha, küll aga tundusid kõik peale minu teadvat, mis toimub. Ma töllerdasin niisama ringi, näppisin laudadelt viinamarju ja tahtsin ära minna, aga ei saanud, sest kusagil oli pere ja sugulased ja kusagil olid siin ka mu Tartu sõbrad, keda millegi pärast kohalike taidlejate etendus huvitas.

Järgmisest katkendist on meelde jäänud, et isa leidis minu spermapaberid.

Siis nägin, kuidas Tallinna raekoja platsil marssisid erinevad Savisaare üksused, Mupo ja Savisaare noorkotkad ja Savisaare gaidid ja Ühisteenuste kolonn ja veel igasuguseid ametkondi, kõigil oma mundrid ja embleemid ja tuttidega narmasservalised lipud. Kui iga järgmine Viru tänava poolt diagonaalis üle raeplatsi marssiv kolonn umbes vaekoja aseme kohal paikneva Savisaare pärgadega ehitud poodiumini jõudis, siis langetati üksuse lipp ja selle liikmed viskasid Savisaarele näppu. Igal üksusel oli auavaldamiseks oma näpuviskamisviis, mõned tõstsid masinlikult rusikas käe ja siis lõid sõrmed harali, mõned jälle viskasid v-märki, mõned lainetasid sõrmedega, mõned näitasid OK, mõned aga viskasid justkui natsid käe Savisaare suunas, selle erinevusega, et välja oli sirutatud väid üks näpp, nad justkui osutasid oma juhi suunas.

Seejärel leidsin end Saksamaalt kiirrongist. Järsku muutusid maastikud ja linnad meie ümber täielikult, hooned olid hoobilt lagunenud ja kõikjalt koorus värvi, mingid jubedad korstnad suitsesid ja inimesed käisid läkiläkide ja puhvaikadega. "Valper! Me sisenesime Ida sektorisse!" hüüdsin ja otsisin oma ICE-istme alt märkmikku, et tähelepanekud kirja panna.

13. märts Trt

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar